Brisbane

Brisbane is de hoofdstad van de staat Queensland en heeft ongeveer 1.7 miljoen inwoners. Brisbane is de derde stad van Australië na Sydney en Melbourne.

Het stadscentrum is een mix van moderne hoogbouw en oudere gebouwen in de victoriaanse stijl. De stad ligt aan de Brisbane River, hier vindt u mooie parken, de botanische tuinen en boulevards.

Brisbane heeft een grote universiteit waardoor u veel jongeren in de stad zult vinden, ook jongere toeristen komen vaak langs de stad. U vindt twee grote musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken; de Art Gallery en het Queensland museum waar u veel informatie terug vindt over de Aboriginals.

Als u wat langer in de buurt van Brisbane verblijft, is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Fraser Island. Dit is ’s werelds grootste zandeiland en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit Hervey Bay kunt u met een veerpont de oversteek maken naar Fraser Island en rijdt u met jeeps via het mangrovebos richting het strand. Hier zult u zien dat dit net een snelweg is, er rijden veel jeeps en soms ziet u zelfs een vliegtuig op het strand landen. De kans is groot dat u wilde dingo’s tegenkomt en met wat meer geluk ziet u zelfs zeeschildpadden. Een van de hoogtepunten van Fraser Island is het prachtige Lake McKenzie hier vindt u een mooi zandstrand. Doordat het water twee verschillende kleuren heeft namelijk helderblauw in het begin en donkerblauw verder in het meer is dit een locatie waar u fantastische foto’s kunt maken.

Ma - Vr9:00 - 18:00

Zaterdag10:00 - 17:00

Zondag11:00 - 16:00

 

Wilt u langskomen? Graag, maak een afspraak!

Heeft u een vraag?

Onze medewerkers helpen u graag met uw vraag.

010 28 23 880