Aantal bezoekers Antarctica neemt toe

09 / 05 / 2018 | Zeetours Blog-meer-bezoekers-Antarctica

De International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) heeft haar bezoekersaantallen voor het seizoen 2017-2018 bekend gemaakt. De stijgende trend in bezoekersaantallen is geregistreerd sinds 2011-2012 en zette zich voort in 2017-2018. Het totaal aantal bezoekers van Antarctica bedroeg in 2017-2018 51.707, wat een stijging betekent van 17% in vergelijking met het vorige seizoen.

Aankomst Antarctica

De meerderheid van de bezoekers, 41.996, reisde over zee naar Antarctica op schepen die excursies aan wal aanbieden. Dit komt neer op een stijging van 16% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiervan vlogen 3.408 naar de Zuidelijke Shetland-eilanden, waar ze onmiddellijk aan boord van een schip gingen voor verdere reizen. Daarnaast hebben 9.131 bezoekers Antarctica ervaren op één van de vier cruise-only schepen die niet aan land gaan.

Kostbare plaatsen in trek

Terry Shaller van Ponant en voorzitter van IAATO stelde dat Antarctica relatief weinig bezoekers ontvangt vergeleken met andere bestemmingen. Het aantal toeristen dat afgelopen jaar een voet aan land zette, is meer dan de helft minder bezoekers van de Amerikaanse football finale Super Bowl. Toch zijn we ons ervan bewust dat de unieke eigenschappen van Antarctica strenge waarborgen vereisen. Het succes in verantwoord bezoekersbeheer is het resultaat van toekomstplanning op basis van goed inzicht in de sector. Dit helpt om de kostbare plaatsen die worden bezocht, te beschermen, terwijl mensen een verrijkende wilderniservaring kunnen hebben.

Herkomst bezoekers

De meeste bezoekers komen uit de Verenigde Staten, welke goed waren voor 33% van het totaal. Bezoekers uit China staan met 16% op een tweede plaats en Australiërs maken met 11% de top 3 compleet. Bezoekers uit Duitsland en Verenigd Koninkrijk waren beide goed voor 7%.

IAATO’s uitvoerend directeur, Dr. Damon Stanwell-Smith, voegde toe: “Een bezoek aan Antarctica is een voorrecht dat de verantwoordelijkheid heeft om het ongerept te laten. De groei weerspiegelt een wereldwijde opwaartse trend in het bezoeken van afgelegen plaatsen.”

Geïnteresseerd in een cruise naar Antarctica? Het gehele cruise aanbod kunt u hier vinden of u kunt contact opnemen met onze cruisespecialisten.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten